Ulični protest Sindikata lekara i farmaceuta u utorak

Izvor: B92

Ponedeljak, 13.10.2003.

09:48

Default images

Sindikat lekara i farmaceuta Srbije zakazao je za utorak u 10 časova protestno okupljanje ispred zgrade Skupštine Srbije, ukoliko do tada ne počnu pregovori sa Vladom o korekciji raspona zarada. Predsednica sindikata Jadranka Bosnić rekla je za Radio B92 da je skup prijavljen policiji i da će na njega doći delegacije osnovnih zdravstvenih jedinica iz cele Srbije. ”Mi uopšte ne želimo masovna okupljanja, neće masovno dolaziti doktori, dolaziće delegati, predstavnici osnovnih organizacija. Tačno koliki će broj dolaziti iz pojedinih osnovnih organizacija sada ne mogu reći, videće se u utorak. Štrajk se nastavlja ovim intenzitetom, onog momenta kad nas pozovu na pregovore mi ulazimo u legalni štrajk, to znači u minimum procesa rada”, rekla je Jadranka Bosnić.Sindikat lekara i farmaceuta traži korekciju raspona zarada u zdravstvu - sa sadašnjih 1:2,87 na 1:4. U medjuvremenu Srpsko lekarsko društvo ocenilo je da je nedopustivo što nadležna ministarstva ignorišu zatev za pregovore ovog sindikata.  Podsećamo sve nadležne na prioritetnu obavezu čuvanja narodnog zdravlja i dostojanstva lekarske profesije", navodi se u saopšetnju Srpskog lekarskog društva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

20 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: