U ponedeljak radikalizacija štrajka lekara i farmaceuta

Izvor: B92

Petak, 10.10.2003.

15:52

Default images

Sindikat lekara i farmaceuta najavljuje da će početkom sledeće nedelje doći do radikalizacije štrajka ako ne počnu pregovori sa vladom Srbije, najavio je koordinator štrajka Branko Potić. “Od ponedeljka, sindikat lekara i farmaceuta Srbije organizovaće izlazak lekara Srbije na ulice uz poziv pacijentima da nam se pridruže. Verovatno će prvog dana ići ulicama svih gradova Srbije, a iza toga, videćemo”, rekao je Potić. Predstavnici sindikata lekara i farmaceuta nisu se u petak odazvali na poziv Ministrastva zdravlja na razgovore. To je, prema oceni ministarstva, znak nespremnosti sindikata da se rešenje nađe dijalogom. Kako je objasnila predsednica Jadranka Bosnić sindikat insistira na pregovorima oko povećanja koeficijenata, a ne na razgovoru. Ministar finansija Božidar Đelić rekao je da vlada mora da poštuje zakon i da pregovara sa reprezentativnim sindikatima, te da će to činiti i ubuduće. “Niko ne može da traži od nas da kršimo zakon, a najmanje oni koji su poslednjih nekoliko dana pokazali da u smislu sindikalnog delovanja najviše privileguju radikalizam i do neke mere, moram da kažem, doduše to je možda u njhovoj funkciji, možda manjak smisla solidarnosti sa ostatkom njihovog esnafa i struke, sa time što misle da u jednom momentu sva raspoloživa sredstva treba da se usmere isključivo njima”, rekao je Đelić. Ministar je ocenio da pregovori sa reprezentativnim sindikatima idu u dobrom pravcu i najavio da će u subotu biti održan sastanak sa direktorima većih zdravstvenih institucija i da će se razgovarati ne samo o povećanju plata već i o racionalizaciji poslovanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: