Nastavlja se štrajk na univerzitetima

Izvor: B92

Četvrtak, 09.10.2003.

18:16

Default images

Zaposleni na Univerzitetima u Srbiji odlučili su u četvrtak da do daljnjeg ostanu u štrajku. Kako je Radiju B92 rekao predsednik Sindikata Beogradskog univerziteta Vojkan Jovanović, Republički odbor Samostalnog sindikata za visoko i više obrazovanje u načelu je prihvatio protokol koji je u utorak potpisan sa Vladom Srbije, ali je zaključio da je taj dokument nedovoljno precizan. “Nakon preciziranja tih pojedinaćnih tačaka koje su potpisane, da se zna tačno i konkretno o kojim se iznosima radi, tada će se odlučiti o prestanku štrajka. Iz tih razloga tražimo i hitan sastanak kod ministra, da bi se to detaljno preciziralo. Poslali smo faks i Ministarstvu i mi očekujemo da nas oni u što kraćem roku prime, s obzirom na to da su to ipak samo detalji i da je dogovor skoro postignut”, rekao je Jovanović. On je kazao da su se štrajku priključili i PMF, Defektološki i Šumarski fakultet u Beogradu, kao i da na Novosadskom univerzitetu štrajkuju svi fakulteti osim Pravnog.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: