Holkeri: Pokušaću da mobilišem sve strukture za dijalog

Izvor: B92

Četvrtak, 09.10.2003.

15:07

Default images

Šef UNMIK-a Hari Holkeri ponovio je u četvrtak na konferenciji za novinare, neposredno posle odluke Skupštine Kosova da odbaci zahtev da raspravlja o dijalogu sa Beogradom, da "podržava dijalog o praktičnim pitanjima kao važan element u postizanju standarda koje je prihvatila međunarodna zajednica", prenosi za B92 Zoran Ćulafić, novinar UNMIK-radija. "Pokušaću da mobilišem sve strukture za dijalog, jer na osnovu iskustva znam da se morate odlučiti na složene odluke i teške odluke ukoliko želite da donosite i jednostavne", rekao je Holkeri.Odgovarajući na pitanje da li će dijaloga biti bez predstavnika kosovskih Albanaca u prištinskoj delegaciji, Holkeri je rekao da "ukoliko pozovete teškoće, imaćete ih, ali ih ne očekujemo". "Mislim da najveće poteškoće koje se nalaze u grupi kosovskih Albanaca utemeljene su u tradiciji sa kojom ja nisam tako dobro upoznat. Moja dužnost je da nastavim rad i da postanem nepotreban ovde. UNMIK pokušava da se povuče sa Kosova i zato mu je neophodna pomoć kosovskih Albanaca", rekao je Holkeri i precizirao da će nastaviti sa naporima i nakon Beča u mnogim oblastima i da deli interese sa predstavnicima privremenih institucija od kojih očekuje otvorenu saradnju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: