“Koha ditore”: Pojačane nesuglasice

Izvor: B92

Četvrtak, 09.10.2003.

09:45

Default images

Višečasovan sastanak sefa UNMIK Harija Holkerija s predstavnicima Kontakt-grupe i liderima kosovskih Albanaca završen je u sredu u Prištini neuspešno, a politički sukobi i nesuglasice među političkim liderima kosovskih Albanaca još više su pojačane, ocenjuje prištinski “Koha ditore”. Lider Demokratske partije Kosova Hašim Tači zatražio je od predsednika Kosova Ibrahima Rugove i premijera Bajrama Redžepija da se obrate Skupštini, ali je predsednik Parlamenta Nedžat Daci odbio taj zahtev. "Obaveza je predsednika i premijera da se obrate Skupštini i da članovima Parlamenta razjasne ponudu međunarodne zajednice, a ne da dobijaju poene na nezavisnosti, dok je u isto vreme nezavisnost blokirana u Skupštini. To je veoma jednostavno, DPK smatra da bi Skupština trebalo da da svoju saglasnost za razgovore ili saradnju sa Srbijom", rekao je Tači posle sastanka.

Nedžat Daci je ocenio da su načinjeni određeni pomaci u saradnji s predstavnicima međunarodne zajednice na Kosovu i nagovestio da bi delegacija Prištine mogla da otputuje u Beč. "Mi smo blizu. Postignut je velik napredak u saradnji s Kontakt-grupom i šefom UNMIK. Ovo je predlog koji moramo prihvatiti. Formiranje dva ministartsva je nagovešteno na diplomatski način, raspravljano je o ministarstvu energije i ministarstvu za međunarodnu saradnju", rekao je Daci.

Lider Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Hajradinaj ponovio je negativan stav u odnosu na predstojeće pregovore s Beogradom. "Mi smo rekli da je taj projekat improvizacija. Trenutno postoji ozbiljan pristup, ali nam to ipak ne daje mogućnost da učestvujemo u razgovorima 14. oktobra", rekao je Hajradinaj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: