Karla del Ponte u četvrtak podnosi izveštaj u UN

Izvor: B92

Četvrtak, 09.10.2003.

09:18

Default images

Glavni tužilac Haškog tribunala Karla del Ponte u četvrtak će Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija podneti redovan izveštaj o radu Tužilaštva. Izveštaj Savetu bezbednosti i Generalnoj skupštini UN podneće i predsednik Haškog tribunala Teodor Meron. Karla del Ponte je tokom prošle nedelje boravila u Beogradu, a pre nekoliko dana u javnosti su se pojavile spekulacije da je donela nove optužnice protiv državljana Srbije i Crne Gore. Portparol haškog tužilaštva Florans Artman rekla je tim povodom da ne želi da komentariše tračeve.

Ambasador SAD za pitanja ratnih zločina Pjer Rišar Prosper, ministar inostranih poslova Srbije i Crne Gore Goran Svilanović i premijer Srbije Zoran Živković razgovarali su o saradnji s Haškim tribunalom. U saopštenju iz Vlade Srbije navodi se da je Prosper, u okviru posete regionu, proveo “nekoliko slobodnih sati u razgovoru sa zvaničnicima Srbije i Crne Gore”. Ovdašnji predstavnici vlasti nisu komentarisali Prosperovu posetu Beogradu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: