Rasprava o skupštinskom poslovniku na sledećoj sednici

Izvor: B92

Sreda, 08.10.2003.

20:46

Default images
Poslanici Skupštine Srbije i Crne Gore prekinuli su u sredu uveče raspravu o Predlogu poslovnika Skupštine SCG do sledeće sednice zbog velikog broja podnetih amandmana na njega. Opozicija je uglavnom iznosila primedbe na predlog da je kvorum neophodan samo prilikom utvrđivanja dnevnog reda i glasanja i zamerila je na predlogu da se rasprava ograniči na tri sata. Predsednik Skupštine državne zajednice Dragoljub Mićunović rekao je da će Odbor za izradu poslovnika do sledeće sednice razmotriti te primedbe, kako bi rasprava bila nastavljenja. Poslanici su usvojili predlog radikala da se u Skupštini raspravlja o stanju ljudskih prava i sloboda u državnoj zajednici SCG. Poslanici vladajuće koalicije su zatražili da se raspravlja o kršenju ljudskih prava u proteklom periodu.

Poslanici Skupštine SCG odbacili su predlog Demokratske stranke Srbije da se ratifikuje evropska konvencija za zaštitu ljudskih prava i osnovnih sloboda. Poslanici vladajuće koalicije ocenili su da to treba odložiti dok se ne postigne dogovor sa Savetom Evrope o regulisanju tog problema na prostoru Kosova i Metohije. Skupština Srbije i Crne Gore ratifikovala je i nekoliko sporazuma i ugovora državne zajednice sa drugim državama, među kojima je i sporazum sa Bosnom i Hercegovinom o socijalnom osiguranju. Potvrđeni su i sporazumi sa Slovenijom o izbegavanju dvostrukog oporezivanja u odnosu na poreze na dohodak i na imovinu i o razvojnoj saradnji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: