Kovačević: Zašto baš Divac

Izvor: B92

Utorak, 07.10.2003.

09:00

Default images

Komentarišući najavu da će košarkaš Vlade Divac postati većinski vlasnik aranđelovačkog "Knjaz Miloša", ekonomista Milan Kovačević izjavio je za B92 da obezbeđivanje socijalnog programa za radnike "Knjaz Miloša" i činjenica da će novac od dokapitalizacije odmah pristići, čine pozitivnu stranu dogovora oko tog preduzeća. Kovačević, međutim, kaže da u celom dogovoru postoji i negativna strana. "U tim vestima ima dosta nejasnog. Kada je reč o dokapitalizaciji, ona može biti vršena na dva načina. Ona može bitio data i javno, pa da ko god želi može da kupuje nove akcije. Ovde to nije slučaj, pošto će dokapitalizacija biti vršena tako što će akcije eksluzivno biti prodate Divcu i tu nema nikakve transparentnosti. On je izabran i niko drugi to neće dobiti. To može biti kritikovano i razmišljati da li je bilo boljeg strateškog ulagača od Divca", rekao je Kovačević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: