Divac i Amerikanci kupuju "Knjaz Miloš"

Izvor: B92

Utorak, 07.10.2003.

09:00

Default images

Košarkaš Vlade Divac, s još nekoliko kompanija iz SAD, postaće vlasnik kompanije "Knjaz Miloš". Ministar u Vladi Srbije za privredu i privatizaciju Aleksandar Vlahović izjavio je da je dogovor s Divcem o preuzimanju većinskog vlasništva u "Knjaz Milošu" postignut pre nekoliko dana, a da bi ugovor trebalo da bude potpisan za tri do četiri meseca. Vlahović je rekao da je s rukovodstvom aranđelovačke kompanije postignut dogovor o emitovanju akcija te firme, čime će biti obezbeđena dokapitalizacija 58 odsto akcija, i to onih kojima raspolažu manjinski akcionari. “Uskoro će biti urađena i procena vrednosti kapitala 'Knjaz Miloša', koja je neophodna za utvrđivanje minimalne cene akcija, po kojoj bi većinski vlasnik bio obavezan da otkupljuje sve ponuđene akcije narednih godinu do godinu i po dana”, rekao je Vlahović. "'Knjaz Miloš' dobija strateškog partnera. Ne zaborabite da Divac u toj transakciji nije sam, da je on sa američkim kompanijama, koje nisu veličine 'Koka Kole', ali su svakako mnogo veće od 'Knjaz Miloša'. Dakle, biće strateški partner u 'Knjaz Milošu', postojaće većinska kontrola akcija i, nadam se sutra, mnogo bolja i efikasnija relacija vlasnika i menadžmenta", kaže on.
Kako B92 saznaje, među firmama koje će s Divcem kupiti akcije "Knjaz Miloša" nalazi se i kompanija "ABS Holdings", koja ima predstavništva u Beogradu, Moskvi, Njujorku i Limasolu. Na čelu te firme je Nenad Popović, koji se nalazi i u rukovodstvu sportskog društva "Partizan". Direktor aranđelovačke kompanije Radenko Marjanović kaže da je procena sa početka godine da je vrednost preduzeća oko 55 miliona evra. On je rekao da će Upravni odbor zasedati u petak i doneti odluku o većinskoj dokapitalizaciji firme. “Osnovno je da mi moramo da napravimo ugovor koji je minimum pet, a najverovatnije sedam godina, tako da akcije ne mogu biti preprodavane nekome drugom”, rekao je Marjanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: