SIK: NEISTINA DA SE GRADJANIMA DELE POPUNJENI LISTICI

Izvor: B92

Utorak, 19.09.2000.

20:32

Default images
Savezna izborna komisija protestovala je u utorak zbog izjava pojedinih stranackih lidera da se gradjanima dele ispunjeni glasacki listici i zatrazila tim povodom "delovanje drzavnih organa". SIK je ocenila da se tvrdnjama o raspodeli unapred popunjenih listica za glasanje "ugrozava slobodno opredeljivanje biraca", javila je Radio-televizija Srbije, prenosi Beta. U saopstenju sa sednice SIK, navedeno je da je "uspesno obavljeno" stampanje, pakovanje i dostavljanje birackog materijala, te da su u svim fazama tog procesa prisustvovali, pored clanova SIK, i ovlasceni predstavnici stranaka koje ucestvuju na izborima, "zavisno od svog interesa". Navedeno je i da je obezbedjen "pun uvid u pripremu i dostavljanje glasackog materijala predsednicima izbornih komisija izbornih jedinica, kao ovlascenim licima, radi raspodele birackim odborima". SIK je dodala u saopstenju da predstavnici politickih stranaka, prilikom obavljanja svih tih poslova, "nisu stavili nijednu primedbu, niti su davali sugestije na kvalitet, kolicinu, kao i nacin dostavljanja izbornog materijala". U saopstenju je navedeno i da ce na izborima prisustvovati, prema dosadasnjim najavama, vise od 2.000 posmatraca iz 50 zemalja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: