DOS NEZADOVOLJNA SARADNJOM SA IZBORNOM KOMISIJOM CRNE GORE

Izvor: B92

Utorak, 19.09.2000.

20:33

Default images
Predstavnik izbornog staba Demokratske opozicije Srbije za Crnu Goru Nebojsa Bakarac izrazio je u utorak nezadovoljstvo saradnjom sa izbornom komisijom izborne jedinice Crna Gora, koju je optuzio da odbija sve zahteve DOS. Bakarac, ovlascen za podnosenje kandidature predsednickog kandidata DOS Vojislava Kostunice u Crnoj Gori, izjavio je agenciji Beta da je izborna komisija crnogorske izborne jedinice odbila da dostavi izbornom stabu DOS overen centralni biracki spisak. On je ocenio da zato "postoji veca mogucnost za manipulisanje glasovima" gradjana Crne Gore. Bakarac je preneo uverenje DOS da se taj spisak razlikuje od zvanicnog, koji je DOS dobila od crnogorske vlasti, a zbog cega je i htela da ih uporedi. On je dodao da je crnogorska izborna komisija odbila i zahtev DOS da dobije spisak stalnog sastava birackih odbora. Prema njegovim recima, u Crnoj Gori postoji i problem odredjenog broja gradjana koji bi trebalo da glasaju na pojedinim birackim mestima. On je naveo primer Podgorice, gde je za pojedina biracka mesta predvidjeno 5.000 biraca, umesto 2.000, koliko je predvidjeno saveznim propisima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: