NIZ NEJASNOCA U VEZI SA IZBORIMA NA KOSOVU

Izvor: B92

Utorak, 19.09.2000.

21:55

Default images
Javnost je konacno saznala koliko ce glasackih mesta biti otvoreno u izbornoj jedinici 24 - Prokuplje, koja obuhvata najveci deo Kosova, i u kojim naseljima ce se glasati. Ostalo je, medjutim, nepoznato gde ce se tacno nalaziti i kako ce glasanje i kontrola glasanja biti organizovani u cisto albanckim gradovima i selima. Kako je Radiju B2-92 rekao predsednik mitrovackog Srpskog nacionalnog veca i kandidat DOS za saveznog poslanika Vuko Antonijevic, u opstinama Kosova pripojenim izbornoj jedinici Prokuplje, gradjani ce moci da glasaju na 248 mesta. Nejasno je, medjutim, kako su glasacka mesta planirana bez precizno utvrdjenog birackog spiska, te kako su odredjeni nazivi birackih mesta bez preciziranja koja naselja pripadaju tim mestima. Nije utvrdjeno ni gde ce se tacno glasati. Antponijevic navodi primere birackih mesta u Podujevu, Vucitrnu, Drenickom kraju ili Suvoj Reci, gde nema Srba i gde ne postoji ni jedan objekat u kojem se moze odrzati glasanje. DOS u saradnji sa SNV obucila je dovoljan broj kontrolora. Kako, medjutim, da oni kontrolisu izbore u delovima Kosova koje kontrolisu ekstremni Albanci, ko ce uopste ta mesta otvoriti i ko ce se usuditi da na te izbore izadje, upitao se Antonijevic.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

22 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: