Optužnice za ubistvo Stambolića i atentat na Draškovića

Izvor: B92

Utorak, 23.09.2003.

20:46

Default images

Specijalni tužilac Jovan Prijić saopštio je u utorak uveče da je podigao optužnicu protiv bivšeg jugoslovenskog predsednika Slobodana Miloševića, bivšeg komandanta Jedinice za specijalne operacije Milorada Ulemeka Legije, bivšeg načelnika Državne bezbednosti Srbije Radomira Markovića, bivšeg načelnika Generalštaba Vojske Jugoslavije Nebojše Pavkovića i zamenika šefa DB Milorada Bracanovića zbog pokušaja ubistva lidera Srpskog pokreta obnove Vuka Draškovića u Budvi i ubistva bivšeg predsednika Srbije Ivana Stambolića. Optužnica će u sredu biti predata Posebnom specijalnom odeljenju Okružnog suda u Beogradu. "Okrivljeni Slobodan Milošević optužen je da je kod Ulemeka i neposrednih izvršilaca, svi pripadnici JSO, stvorio odluku za izvršenje oba krivična dela", navodi se u saopštenju. Ulemek je optužen je da je organizovao izvršenje oba krivična dela, a kao direktni izvršioci optuženi su pripadnici nekadašnje JSO, njih petorica. "Posebno ukazujem da svi podaci konstatovani istragom u tom, ali i u svim drugim predmetima u kojima postupa Specijalno tužilaštvo, predstavljaju službenu tajnu po zakonu i svako ko vrši njihovo neovlašćeno objavljivanje čini odgovarajuće krivično delo koje se goni po službenoj dužnosti", saopštio je Prijić.

U Specijalnom tužilaštvu se planira podizanje još tri optužnice za različita krivična dela organizovanog kriminala, do 15. oktobra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: