Bez dogovora o početku dijaloga

Izvor: B92

Subota, 20.09.2003.

11:08

Default images

Šef UNMIK Hari Holkeri tokom susreta u Prištini s kosovskim zvaničnicima i predstavnicima vodećih stranaka nije postigao dogovor o početku dijaloga sa zvaničnim Beogradom, saopšteno je u petak uveče. Holkeri na radnoj večeri s kosovskim zvaničnicima nije predstavio plan za početak dijaloga Beograda i Prištine, kako je ranije bilo najavljivano, tako da će datum i mesto održavanja razgovora verovatno biti određeni na sastanku Konktakt-grupe u Njujorku, 22. i 23. septembra. Predsednik Kosova Ibrahim Rugova izjavio je da je s Holkerijem razgovarao o tešnjoj saradnji kosovskih institucija i civilne administracije i prenosu ovlašćenja na prelazne institucije. Premijer Kosova Bajram Redžepi potvrdio je da nije postignut dogovor o početku dijaloga i dodao da su kosovski predstavnici izneli svoje predloge koje će Holkeri izneti na sednici Kontakt-grupe. Redžepi je ocenio da je pre razgovora s Beogradom potrebno preneti određena ovlašćenja na kosovske institucije i da taj dijalog treba da bude plod političkog konsenzusa tih institucija.

Prema najavama, na sastanku Kontakt-grupe, koji će biti održan na nivou izvršnih direktora u ministarstvima inostranih poslova šest zemalja-članica, biće dogovorene pojedinosti za početak dijaloga Beograda i Prištine. Članice Kontakt-grupe su SAD, Rusija, Velika Britanija, Francuska, Italija i Nemačka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: