DOS podržao raspisivanje predsedničkih izbora i 10 tačaka o nastavku reformi

Izvor: B92

Sreda, 17.09.2003.

09:50

Default images

Lideri DOS prihvatili su na sednici Predsedništva DOS-a, osim inicijative Nataše Mićić za raspisivanje predsedničkih izbora, i 10 tačaka premijera Živkovića o nastavku reformi. Živković je rekao da je zadovoljan prihvatanjem programa koji je proširen s dve tačke, a to su restrukturiranje javnih preduzeća i povećanje bezbednosti.

Ministar finansija u Vladi Srbije Božidar Đelić izjavio je da je DOS na sednici ličio na onaj stari: "DOS is back", kazao je Đelić. "Vidimo da to nije politička grupacija koja je iscrpljena, naprotiv, oseća se velika energija, želja da problemi budu rešavani i da Srbija ide dalje. To je ono što me ohrabruje i što mi daje energiju, kao i ekipi u Vladi, da nastavimo da radimo na važnim zadacima".

Predsednik Saveza vojvođanskih Mađara Jožef Kasa, koji je predsedavao sednicom, rekao je da je postignuta saglasnost i o ambasadoru Srbije i Crne Gore u Savetu Evrope i popunjavanju mesta u Vladi Srbije, a da u odsustvu ministra pravde Vlada Batića nisu detaljno razmatrana pitanja vezana za Ustav Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: