ALEKSANDAR FILIPOVIC STIPENDISTA RADIJA B2-92 I ANEM-A

Izvor: B92

Ponedeljak, 18.09.2000.

18:01

Default images
U ponedeljak je je u prostorijama Asocijacije nezavisnih elektronskih medija urucena godisnja stipendija za prvu godinu studija Aleksandra Filipovica, sina novinara Miroslava Filipovica koji je osudjen na sedam godina zatvora, navodno zbog spijunaze i sirenja laznih vesti. Pored angazmana u svim do sada vodjenim akcijama i u zemlji i u svetu, B2-92 i ANEM zele i na ovaj nacin prakticno da pomognu nepravedno osudjenom kolegi i njegovoj porodici da u normalnijim okolnostima daju maksimum u naporima da se Miroslav sto pre oslobodi iz zatvora, kaze se u sopstenju ANEM-a. koje je potpisao predsednik ove asocijacije Veran Matic. ANEM podseca da rezim ovom presudom nije uspeo da zaplasi novinare, demokratsku javnost i njegovu porodicu. Uspeo je jedino da ozbiljno ugrozi zdravlje jednog nevinog coveka. Zbog toga trazimo hitno oslobadjanje Miroslava Filipovica, prestanak dalje represije nad medijima i novinarima i stvaranje uslova u kojima ce svi novinari moci da profesionalno i bez straha od progona i kaznjavanja obavljaju svoj posao kako bi se zastitilo pravo gradjana na istinitu, blagovremenu i tacnu informaciju. Saopstenje ANEM-a, zakljuceno je pozivom medijima u zemlji i svetu "da se u jos vecoj meri i odmah ukljuce u sve akcije pomoci i solidarnosti sa osudjenim kolegom Miroslavom Filipovicem".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: