Arafat odbacio pretnje Izraela da će ga proterati

Izvor: Beta

Subota, 13.09.2003.

13:09

Default images

Palestinski predsednik Jaser Arafat odbacio je u subotu izraelsku pretnju da će ga proterati, ocenivši da je cilj Izraela da se uništi i onako ograničena palestinska samouprava izvojevana na mirovnim pregovorima pre deset godina. "Opasnost ovde predstavlja odlučnost Izraela da poništi palestinske vlasti i Palestince kao partnera", rekao je Arafat diplomatama koji su posetili njegovo sedište u Ramali, na Zapadnoj obali.

Izraelski kabinet za bezbednost odlučio je u četvrtak, posle dva samoubilačka napada palestinskih ekstremista u Izraelu, da "ukloni" Arafata. Izrael ga optužuje za podsticanje na nasilje u skoro trogodišnjem ustanku na Zapadnoj obali i pojasu Gaze. "Palestinski narod i rukovodstvo privrženi su mirovnom procesu i potpisanim sporazuma", rekao je Arafat i dodao da "niko ne može da ga tera iz njegove domovine i domovine njegovih predaka".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: