Mesić nije znao da će se Marović izviniti, Hrvatska ne povlači tužbu protiv SCG

Izvor: Beta

Petak, 12.09.2003.

13:53

Default images

Vlada Hrvatske ne razmišlja o povlačenju tužbe protiv Srbije i Crne Gore, koju je pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu podnela zbog agresije, kazao je za Jutarnji list od petka neimenovani funkcioner Vlade Hrvatske. Zagrebački list piše da je predsednik SCG Svetozar Marović od predsednika Hrvatske Stjepana Mesića zatražio povlačenje tužbe prilikom njegove posete Beogradu. Mesić uopšte nije znao da će se Marović izviniti Hrvatskoj, a to nisu znali ni Marovićevi saradnici, piše list. "Mesić je posle toga morao da improvizuje, a njegovi saradnici bili su zadovoljni na koji način se snašao. Predsednik je dao opštu formulaciju u kojoj je načelno rekao da se ispričava svima kojima su građani Hrvatske naneli bol ili štetu, radeći protivno zakonu. Odnosi li se to na Domovinski rat, vreme pre ili posle njega, neka svako prosudi sam", rečeno je Jutarnjem listu iz Mesićevog kabineta.

Povlačenje tužbe neće ni slučajno biti politička posledica Marovićevog izvinjenja, rečeno je. "Doznajemo da se u Beogradu nije ulazilo u pravne detalje bilateralnih odnosa dve zemlje, poput onih o povlačenju tužbe i potraživanja ratne štete. Sva su ta pitanja i dalje na nivou ministarstava spoljnih poslova i formiranja komisija za nagodbu pod određenim uslovima", piše Jutarnji list.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: