Server: Učešće SAD ne isključuje i druge iz dijaloga

Izvor: B92

Petak, 12.09.2003.

13:46

Default images

Američki stručnjak za Balkan Danijel Server izjavio je da učešće SAD u budućim razgovorima Prištine i Beograda ne znači da "druge strane treba isključiti". Server je, u intervjuu za prištinski dnevnik na albanskom jeziku "Koha ditore" od petka, kazao da je taj svoj stav izrekao i u američkom Kongresu u jednoj raspravi održanoj proletos. On je rekao da druge ne treba isključiti iz razgovora Priština-Beograd i da je i istorija pokazala da zajednički napori SAD i Evropske unije daju rezultate, navodeći kao primer pregovore u Makedoniji. Server smatra da u tim budućim razgovorima Savet bezbednosti UN treba da bude uključen na "indirektan način", jer je početak tog dijaloga jedan od osam standarda koje je Savet bezbednosti zatražio da se ispune.

Taj američki stručnjak kaže da predstvnici kosovskih Albanaca imaju pravo da kažu da šef UNMIK-a Hari Holkeri treba da izabere ili će biti administrator Kosova ili će biti posrednik u razgovorima Prištine i Beograda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: