Razgovori DA i G17 plus

Izvor: B92

Petak, 12.09.2003.

09:23

Default images

Lideri G17 plus i Demokratske alternative Miroljub Labus i Nebojša Čović saglasili su se u četvrtak da je neophodno promeniti Zakon o izborima, ali nisu postigli saglasnost oko raspisivanja vanrednih parlamentarnih izbora u Srbiji. Posle dvočasovnih razgovora u sedištu DA u Beogradu, na inicijativu G17 plus, Labus je rekao da bi nov izborni zakon trebalo da bude u skladu sa evropskim standardima, zasnovan na predlogu CESID. Nebojša Čović je, objašnjavajući zašto ne misli da treba raspisati prevremene izbore, posle razgovora rekao da će "DA, kao stranka na vlasti i članica DOS, probati da očuva DOS, koliko je u njenoj moći". "Treba da izađemo iz krize, da zajedno prebrodimo krizu institucija i sistema, i mi u ovom trenutku nismo za prevremene izbore", kaže Čović.

Miroljub Labus smatra da je razumljivo to što DA želi da razgovara i o predlogu premijera Zorana Živkovića, pošto je ta stranka u Parlamentu i u vladajućoj koaliciji. Labus i Čović složili su se i da bi nagovešteni predsednički izbori u Srbiji, u sadašnjim uslovima, mogli samo da predstavljaju još jednu lošu poruku svetu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: