Izrael priprema plan za Arafatovo proterivanje

Izvor: SRNA

Četvrtak, 11.09.2003.

20:48

Default images
Izrealski Kabinet za bezbednost postigao je principijelnu saglasnost da protera palestinskog lidera Jasera Arafata, ali je odlučio da trenutno ne preduzima nikakve korake u tom pravcu, saopštili su izvori iz Vlade. Neimenovani zvaničnik je rekao da je Kabinet odlučio da zatraži od armije da pripremi plan za Arafatovo proterivanje iz regiona, ali da se udržao od momentalne akcije zbog protivljenja SAD.Portparol Bijele kuće Ričard Baučer izjavio je da proterivanje palestinskog lidera ne bi bilo korisno, pošto bi mu dalo osnovu za novo delovanje. Visoki palestinski zvaničnik je osudio ovu odluku Izraela i ocijenio da bi Arafatovo protjerivanje destabilizovalo Bliski istok.

Palestinski lider Jaser Arafat izjavio je u četvrtak uveče da ga niko neće "isterati", posle principijelne odluke Kabineta za bezbednost izrealske Vlade da Arafata treba proterati iz zemlje. "Niko me neće isterati. Mogu me ubiti bombama, ali ja neću otići" - rekao je Arafat novinarima u svom štabu u Ramali, gdje se nalazi pod nadzorom izraelske vojske u poslednjih 20 mjeseci.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: