Mesto i vreme početka dijaloga odrediće Kontakt grupa na sledećem sastanku

Izvor: Beta

Četvrtak, 11.09.2003.

20:24

Default images
Vreme i mesto početka dijaloga izmedju Beograda i Prištine biće odredjeni na sledećem sastanku Kontakt grupe, 23. septembra, koji će biti održan najverovatnije u SAD, rečeno je u četvrtak uveče na sastanku šefa UNMIK-a Harija Holkerija sa političkim predstavnicima kosovskih Srba u Prištini. Vodja delegacije Srba na sastanku sa Holkerijem, šef poslaničke grupe koalicije "Povratak" Dragiša Krstović, preneo je Beti da postoji plan da prvi razgovor zvaničnika vlasti u Beogradu i privremenih kosovskih institucija bude organizovan u inostranstvu a da naredni susreti budu održavani naizmenično u Beogradu i Prištini. "Hari Holkeri nastoji da do tih razgovora dodje što pre", rekao je Krstović, dodajući da će teme razgovora biti povratak raseljenih lica, sudbina nestalih, energetika, transport i komunikacije.

Krstović je u društvu ministara u kosovskoj vladi Gorana Bogdanovića i Milorada Todorovića, šefu UNMIK-a predložio da se u dnevni red dijaloga uvrste i pitanja decentralizacije i privatizacije. "Holkeri se načelno saglasio sa predloženim dopunama tema za razgovor, ali ostaje da se vidi hoće li one biti uvrštene na početku ili u kasnijoj fazi dijaloga", naveo je Krstović. Na sastanku sa Holkerijem nije detaljnije razmotren sastav delegacija za dijalog, sem što je Hari Holkeri naveo da je nastojanje UNMIK-a i medjunarodne zajednice da politički predstavnici kosovskih Srba budu članovi pokrajinske delegacije za razgovor.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

22 h

Podeli: