Mićunović: SCG i Hrvatska najodgovornije za stabilnost

Izvor: B92

Sreda, 10.09.2003.

17:52

Default images

Predsednik Skupštine Srbije i Crne Gore Dragoljub Mićunović izjavio je da su SCG i Hrvatska dve najodgovornije države za stabilnost u regionu zapadnog Balkana, saopštila je u sredu Skupština SCG. Kako se navodi u saopštenju, Mićunović je na početku razgovora sa hrvatskim predsednikom Stjepanom Mesićem izjavio da je zabrinut što saradnja parlamenata dve zemlje do sada nije bila na zadovoljavajućem nivou. Mićunović i Mesić složili su se da tu saradnju treba što pre poboljšati i organizovati razmenu parlamentarnih delegacija, kao i sastanke predsednika skupštinskih odbora dva parlamenta, a u skladu sa sve većim značajem koji dobija parlamentarna diplomatija.

Mesić je ocenio da SCG i Hrvatska imaju zajedničke interese i ciljeve, kao što su harmonizacija standarda i zakona sa Evropskom unijom i otvaranje granica. Hrvatski predsednik, takođe, je ocenio da je logično da najbliži susedi imaju dobre odnose, jer će samo tako biti prihvatljivi i za druge.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: