DJINDJIC: LEVICA CE OBJAVITI LAZNE REZULTATE 24. UVECE?

Izvor: B92

Subota, 16.09.2000.

23:24

Default images
Menadzer kampanje Demokratske opozicije Srbije Zoran Djindjic izrazio je bojazan da ce predstavnici stranaka levice 24. septembra saopstiti lazne rezultate izbora neposredno po zatvaranju birackih mesta vec u 22 sata. Kako javlja dopisnik ANEMA-a, u razgovorima sa novinarima u Kragujevcu, Djindjic je rekao: "Objavice rezultate pre pocetka prebrojavanja glasova iako sve do 1 sat iza ponoci ne postoji sansa da se prikupe svi podaci" rekao je Djindjic novinarima u Kragujevcu. On je naglasio da je zbog pet nivoa izbora potrebno 4 sata obrade podataka da bi se dobio rezultat. "Svi rezultati pre 01 sat 25. septembra ujutru bice falsifikat, sto je izracunao DOS na osnovu simuliranja procesa brojanja glasova" rekao je Djindjic, i pretpostavio da ce trka "ko ce prvi da objavi pobednika predstavljati bojno polje 24. septembra od 20 sati"."DOS ce od 01 sat posle ponoci objavljivati cinjenice o toku glasanja i tu nece biti spekulacija vec dokaza crno na belo" zakljucio je Djindjic.

Lideri Demokratske opozicije Srbije pozvali su u subotu gradjane Topole da na izborima glasaju za promene i za "normalan zivot i drzavu", javlja Beta. Na skupu u Topoli okupilo se oko 1.000 ljudi, koji su govornike cesto prekidali uzvicima "Gotov je, gotov je", "Otpor, otpor". Predsednik Pokreta za demokratsku Srbiju Momcilo Perisic rekao je da predstavnici vlasti lidere opozicije zovu sledbenicima NATO-a, a da je upravo vlast odvela NATO na Kosovo i u nekadasnju Republiku Srpsku Krajinu. Predsednik DS Zoran Djindjic rekao je da ce jedan od prvih poteza "nove vlasti nakon izbora", biti vracanje drzavljanstva pripadnicima kraljevske dinastije Karadjordjevic.

Nekoliko stotina gradjana docekalo je u subotu karavan Demokratske opozicije Srbije u Arandjelovcu sa solju i hlebom. Pred ulazak u Arandjelovac gradjani su se spontano prikljucili koloni DOS-a tako da je na ulasku u grad bilo oko 520 vozila gradjana sa partijskim, drzavnim i zastavama DOS-a.

Na gradskom trgu u Gornjem Milanovcu je u subotu uvece, pred oko 5.000 gradjana, odrzan miting Demokratske opozicije Srbije. Jedan od lidera DOS i predsednik Demokratske stranke Zoran Djindjic istakao je na mitingu da je u ovom trenutku "nezavisnost Srbije ugrozenija nego 1804. godine, kada je Karadjordje pocinjao da stvara njenu drzavnost, a to je rezultat sadasnje vlasti u Srbiji i politike Slobodana Milosevica", prenosi Beta.

Vise od hiljadu gradjana s trubacima docekalo je u subotu uvece u centru Cacka predstavnike Demokratske opozicije Srbije i zajedno s njima prosetali su centralnim gradskim ulicama do gradskog trga, gde ih je burnim aplauzom docekalo oko 5.000 gradjana. Gradonacelnik Cacka, kopredsednik Nove Srbije i nosilac liste u toj izbornoj jedinici Velimir Ilic, izjavio je da postoje samo dve liste - levice i DOS-a. Nakon mitinga, u Domu kulture u Cacku odrzana je zurka u organizaciji omladine DOS-a, kojoj su prisustvovali i ucesnici mitinga, javlja Beta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: