Daci: Dijalog ne može biti uspešan bez prisustva SAD

Izvor: Beta

Ponedeljak, 08.09.2003.

18:14

Default images

Predsednik Skupštine Kosova Nedžat Daci izjavio je u ponedeljak da razgovori Beograda i Prištine ne mogu biti uspešni bez prisustva Sjedinjenih Američkih Država. On je rekao da su kosovske vlasti spremne za razgovore sa Beogradom u bilo koje vreme i na bilo kom mestu, ali uz prisustvo SAD.

Daci je u Prištini razgovarao sa bivšim šefom posmatračke misije OEBS-a na Kosovu američkim ambasadorom Vilijemom Vokerom o predstojećem dijalogu Prištine i Beograda. Voker je rekao da će OEBS pomoći pripreme za razgovore Prištine i Beograda.

UNMIK će biti deo delegacije Kosova u dijalogu sa Beogradom, izjavila je u Prištini portparol UNMIK-a Izabela Karlovic i dodala da će se pozicija UNMIK-a precizirati nakon konsultacija šefa UNMIK-a Harija Holkerija sa predstavnicima međunarodne zajednice i obe strane učesnice dijaloga. Karlovic je izjavila da je sve što se zna u vezi dijaloga to da Holkeri čini napore da razgovori Prištine i Beograda počnu što pre. Ona je izjavila da se Holkeri u ponedeljak u Ženevi susreo sa bivšim civilnim administratorom UN-a na Kosovu Mihaelom Štajnerom, a u utorak će se u Briselu sastati sa visokim predstavnikom EU Havijerom Solanom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: