Svilanović: Holkeri ne može biti isključen iz pregovora

Izvor: B92

Ponedeljak, 08.09.2003.

13:43

Default images

Ministar inostranih poslova Goran Svilanović rekao je u ponedeljak FoNetu da Ujedinjene nacije i specijalni predstavnik generalnog sektretara na Kosovu i Metohiji Hari Holkeri ne mogu biti isljučeni iz pregovora Prištine i Beograda, kako su to zatražili neki albanski političari. Svilanović je izjavio da bi bilo najbolje da se u vezi sa tim izjasni sam Holkeri, "a sudeći po razgovorima koje smo mi imali ovde sa njim, prilikom posete i sudeći prema njegovim dosadašnjim izjavama, sigurno je da je on dobio mandat da nastoji da pomogne da do dijaloga dođe". "Što se nas tiče, on je dobrodošao sagovornik i mi ćemo svakako podržati njegovu misiju i nastojati da u punoj meri sarađujemo sa njime i da tu saradnju unapredimo u odnosu na onu koju smo imali sa njegovim prethodnicima. Zaista smo zainteresovani da do dijaloga dođe. Ukoliko je to jedan od zadataka koje on ima mi ćemo mu u tome pomoći", rekao je ministar.

On je kazao da Holkerijevo eventualno ne učestvovanje u razgovorima Prištine i Beograda, što su neki predstavnici albanske strane zatražili, može biti posledica drugog dela njegove dužnosti, u njegove obaveze spada sprovođenje Rezolucije 1244. "Mislim da su Albanci imali u vidu upravo to, da od njega očekuju da pomogne stabilizaciji institucija na Kosovu i unapređenju opšteg stanja", ocenio je Svilanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: