Rast popularnosti DSS, DS i G17 plus padaju

Izvor: B92

Ponedeljak, 08.09.2003.

12:42

Default images

Istraživanje javnog mnjenja, koje je od 21-24. avgusta sprovela agencija Stratedžik marketing, pokazuje da Demokratska stranka Srbije ima podršku 20 odsto birača. Demokratska stranka i G17 plus beleže pad popularnosti i imaju podršku po 15 odsto glasača. Demokratska stranka Srbije je dostigla nivo popularnosti koji je imala pre ubistva premijera Zorana Đinđića. Značajniji rejting imaju još Srpska radikalna stranka sa 7,5 odsto podrške i Socijalistička partija Srbije sa pet odsto. U parlamentu bi, prema rezultatima istražiavnja mogao da udje još Srpski pokret obnove, za koji se izjasnilo 2,5 odsto ispitanih.

Istraživanje pokazuje da, u celini gledano, popularnost političara i dalje pada. Samo potpredsednici Demokratske stranke i G17 plusa Boris Tadić i Mlađan Dinkić imaju više pozitivnih nego negativnih poena. O svim ostalim političarima više anketiranih imalo je negativno nego pozitivno mišljenje.

U izjavi za Radio B92 Srđan Bogosavljević kaže da će se aktuelne afere negativno odraziti na popularnost političara: "Vidim veliku sličnost u raspoloženju javnog mnjenja sada i onim koje je bilo 1999. godine kada su ljudi bili nezadovoljni i samo su tražili da se neko pojavi ko će probleme rešiti. Tada se prvo pojavio Savez za promene, onda DOS pa su se svi okrenuli njemu. Imam utisak da bi sada najviše voleli kad bi neko potpuno nov došao, jer su naprosto ljuti na sve koji su trenutno u igri ne shvatajući vrlo često oko čega se prepiru. Sve afere će dalje ići u pravcu erozije popularnosti učesnika afera".

Prema ovom istraživanju za preveremene parlamentarne izbore izjasnilo se dve trećine anketiranih.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: