Razgovor G17 plus i SDP

Izvor: B92

Ponedeljak, 08.09.2003.

09:45

Default images

Razgovori o političkoj saradnji na inicijativu G 17 PLUS počeli su u ponedeljak sastankom sa Socijaldemokratskom partijom. Čelnici dve stranke usaglasili su se oko predloga novog izbornog zakona, dok će razgovore o vanrednim parlamentarnim izborima nastaviti, izjavila je nakon sastanka portparol SDP-a Ljiljana Nestorović: "Složili smo se da je neophodno donošenje izbornog zakona, kakav će Socijaldemokratska partija predložiti na osnovu modela CESID-a, a koji podrazumeva cenzus od 2%, proporcionalni sistem, Srbiju kao jednu izbornu jedinicu i zaštitne kvote za nacionalne manjine, i rodnu ravnopravnost. Razmatrana je i mogućnost održavanja vanrednih izbora, o čemu će razgovori biti nastavljeni. Stranke su se saglasile da je za nastavak reformi neophodna jasna vizija razvoja Srbije i socijalni dogovori", kazala je Nestorović.

G17 plus u utorak će razgovarati sa DSS-om, a očekuju se i sastanci sa Građanskim savezom, Sandžačkom demokratskom partijom, Reformistima Vojvodine i Inicijativom za normalnu Srbiju. Prema najavama, očekuje se više krugova sastanaka, a rezultati razgovora trebalo bi da budu poznati za mesec dana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: