KOSTUNICA: NE TREBA ISKLJUCITI RADIKALIZACIJU PRILIKA

Izvor: B92

Petak, 15.09.2000.

18:50

Default images
Predsednicki kandidat Demokratske opozicije Srbije Vojislav Kostunica izjavio je danas da, posle incidenta u Kosovskoj Mitrovici, "ne treba iskljuciti radikalizaciju prilika u Srbiji". "Dalje ponasanje Slobodana Milosevica i njegovog rezima zavisice od procene da li bi mu to pomoglo ili ne", dodao je on. "Do sada je nasilje rezima bilo dozirano, dogadjalo se da se nasilje primeni, pa se zatim ustukne. Jucerasnji slucaj je jedan od primera takvog posezanja za nasiljem, po nalogu Slobodana Milosevica", rekao je Kostunica na konferenciji za novinare u Medija centru. Kostunica je istakao da "DOS nece ustuknuti pred nasiljem i da je pokazala da moze da odgovori nenasiljem", prenosi Fonet. "U Kosovskoj Mitrovici odrzao sam miting u celosti, rekao sam sve sto sam imao nameru da kazem. Nastavio sam put do Zubinog Potoka i rekao sam da cu na Kosovo opet ici", dodao je Kostunica. Prema njegovim recima, "KFOR i UNMIK su se u Kosovskoj Mitrovici ponasali kao da su im se namere podudarale sa namerama pristalica Slobodana Milosevica". Povodom zadrzavanja kolone vozila Demokratske stranke Srbije u selu Konarevo, kod Kraljeva, u cetvrtak uvece, Kostunica je rekao da je to bilo "prvo ometanje od strane policije i nesumnjivo znak nervoze rezima". "Na miting u Kraljevu kasnio sam tri i po sata, ali je trg bio prepun. Taj broj ljudi Milosevic sebi ne moze da priusti", rekao je Kostunica. Kostunica izjavio je danas da ce "ukoliko bude izabran za predsednika Jugoslavije, Norveska biti prva zemlja koju ce posetiti". Na konferenciji za novinare u Medija centru, Kostunica je odluku vlade Norveske da Jugoslaviji nameni 35 miliona nemackih maraka, u znak podrske tranziciji zemlje u demokratsko drustvo, ocenio kao "gest dobre volje, koji moze da ohrabri".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: