TAJMS: KOSOVSKI ALBANCI CE PODRZATI MILOSEVICA

Izvor: B92

Sreda, 13.09.2000.

11:10

Default images
Londonski Tajms pise u sredu da ce kosovski Albanci na predstojecim izborima podrzati predsednika SRJ Slobodana Milosevica, jer bi njegov poraz ugrozio njihov privredni opstanak, prenosi Beta. Albanci ce na izborima biti posmatraci, jer ne priznaju suvernitet SRJ nad Kosovom. I pored toga, njihova podrska rezimu je siroko rasprostranjena, premda krajnje cinicna. Najcesce kroz stisnute zube tvrde da ce dok je Milosevic na vlasti Zapad produziti da ispunjava preuzete velike vojne i ekonomske obaveze prema Kosovu, koje bi se, u suprotonom, borilo da prezivi kao nezavisna drzava, pise Tajms. List navodi izjavu lidera Albanaca iz juznog dela Kosovske Mitrovice Bajrama Redzepija da bi, u nacelu, voleo da vidi odlazak Milosevica, ali da bi, u stvarnosti, pobeda opozicionog kandidata stvari na Kosovu ucinila jos gorim, buduci da bi ovaj imao isti stav prema Albancima, a dobio bi svu pomoc medjunarodne zajednice. Potvrdu Redzepijevih strahovanja Tajms vidi i u sali koja se prica medju humanitarnim radnicima u pokrajini, da ce, kada Milosevic izgubi na izborima, Kosovo zaglusiti snazan zvuk isisavanja, jer ce svi izvori pomoci pokrajini preko noci biti preusmereni za podrsku obnovi Srbije. Korist koju bi srpsko stanovnistvo na Kosovu imalo od ostanka Milosevica na vlasti takodje je prakticne prirode: i pored bede kakvu im je doneo tokom protekle decenije, oni snazno zavise od centralne vlasti u Srbiji - plate nastavnicima i zdravstvenim radnicima i penzije i dalje stizu iz Beograda, izjavio je Tajmsu protosindjel Savu Janjica iz manastira Decani.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: