MAROVIC: MILOSEVIC NECE MIRNO PREDATI VLAST

Izvor: B92

Sreda, 13.09.2000.

23:32

Default images
Predsednik Skupstine Crne Gore Svetozar Marovic izrazio je u sredu bojazan od mogucih incidenata u vezi sa izborima zakazanim za 24. septembar, s obzirom da "postoji mogucnost da na izborima budu dva pobjednika". Kako prenosi Beta, Marovic je istakao da ce izbori biti odrzani "u neregularnoj atmosferi s obzirom na veoma komplikovanu situaciju oko birackih spiskova, odsustvo posmatraca, kao i cinjnenicu da Crna Gora zvanicno ne ucestvuje na tim izborima. "Moze da se dogodi da 24. septembra imamo objavu pobjede Milosevica, koji drzi kljuceve birackih spiskova i birackih papira. S druge strane, vjerovatno cemo imati i realnu objavu pobjede demokratske Srbije, jer vecina naroda, prema svim mjerenjima javnog mnjenja, govori da u ovom trenutku Srbija ne zeli da zivi u mraku, da hoce da komunicira sa svijetom", rekao je Marovic. "Zato je moguce da Milosevic, cak i ako legalno izgubi na izborima ne preda tako mirno vlast, a s druge strane, ako objavi svoju administrativnu pobjedu, ima realne politicke probleme sa ljudima ce, koji ako im se vlast uzme na papiru, svoje pravo potraziti na ulici. Bojim se da bi gradjanski sukobi u Srbiji mogli doprinijeti destabilizaciji ukupnih prilika, pa i prilika u Crnoj Gori", rekao je predsednik crnogorskog parlamenta.

Marovic je da je Crna Gora napravila svoj izbor, a to je "saradnja sa svetom i prijateljstvo prema svetu, saradnja s komsijama" i "mir i ocuvanje mira, a ne podsticanje i izazivanje rata i napetosti", prenosi Beta. Na plenarnoj sednici poslednjeg dana konferencije Pakta za stabilnost jugoistocne Evrope u Zagrebu, on se zalozio i za demokratske promene u Srbiji, jer je samo tako moguce postici demokratski dogovor dve jugoslovenske republike o zajednickoj drzavi. "Mi smo ovde da zajednicki pomognemo demokratiji u Srbiji. To zelimo posebno zato jer sa Srbijom zivimo u istoj zemlji", kazao je Marovic, isticuci da "bez demokratije u Srbiji nema demokratskog dogovora Srbije i Crne Gore" o zajednickoj drzavi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: