Ombudsman za Kosovo osudio napad u Goraždevcu

Izvor: B92

Petak, 15.08.2003.

11:17

Default images

Ombudsman za Kosovo Marek Antoni Novicki i zamenik ombudsmana Ljubinko Todorović posetili su porodice nastradalih mladića u Goraždevcu, saopšteno je u petak. Novicki je rekao da očekuje energičnu i efektivnu istragu i izvođenje aktera, i to ne samo tog čina, već i svih drugih etničkih zločina, pred lice pravde, ističe se u saopštenju. "Kosovski lideri i političari i međunarodne institucije moraju da osude takva nedela, ali i da svoja službena nastojanja usmere ka stvaranju mirnog i bezbednog života za sve. Svaki pojedinac na Kosovu mora shvatiti da Srbi i drugi nealbanci imaju ista prava na život i bezbednost", navodi se u saopštenju ombudsmana Kosova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: