Jovanović osudio ubistva u Goraždevcu

Izvor: B92

Sreda, 13.08.2003.

19:29

Default images

Potpredsednik Vlade Srbije Čedomir Jovanović osudio je današnji napad na grupu dece u Goraždevcu, kod Peći, i izjavio da je ovaj incident, u kome su život izgubila dva mlada života, još jedna tragična potvrda nemoći međunarodne zajednice na Kosovu i Metohiji. Jovanović je, posle razgovora sa zamenikom šefa Evropske komisije u Beogradu Janom Vilijamom Blankertom, rekao da je to kriminalno delo, "terorizam koji mora biti osuđen, ne samo deklarativnio, već i vrlo konkretno".

"Incident se desio u trenutku kada naša država pokusava da definiše politički pristup kojim bi se konačno stiglo do kvalitetnijeg i trajnijeg rešavanju problema na Kosovu i Metohiji", rekao je Jovanović. On je ocenio da je oružani napad "jasna poruku suprotstavljanja ideji stvaranja mirnog regiona koji svoje probleme rešava političkim putem". "To je i jasna poruka novom predstavniku Ujedinjenih nacija koji dolazi na prostor Kosova i Metohije, ali smo mi kao dražava spremni da sarađujemo sa međunarodnom zajedniciom, kako bi problem bio rešen kvalitetno i trajno", kazao je potpredsednik Vlade Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: