"Blic": Kolesar posudio novac od Janjuševića

Izvor: B92

Sreda, 13.08.2003.

11:02

Default images

Direktor Agencije za sanaciju banaka Nemanja Kolesar saopštio je Poreskoj upravi Ministarstva finansija Srbije da mu je sporni iznos od 289.000 evra pozajmio Zoran Janjušević, piše beogradski "Blic". List ističe, pozivajući se na neimenovane izvore, da je Kolesar, koga je G17 plus optužila za uzimanje provizije od prodaje Cementare Novi Popovac, rekao da se ta suma nalazi na njegovom deviznom računu u "Cepter banci". Kolesar je ranije javno tvrdio da su mu novac dali roditelji radi kupovine stana. "Nova Kolesarova izjava bi mogla poslužiti kao alibi za Poresku upravu, jer ne postoji obaveza da se prijavi pozajmica, ali je otežavajuća okolnost za Janjuševića čiji su oporezivi prihodi pod poreskim organima sada uvećani", piše "Blic". List dodaje, pozivajući se na izvore bliske Vladi Srbije, da ova dva vladina službenika u četvrtak odlaze iz Vlade, jer su postali "suviše veliki teret za kabinet premijera Zorana Živkovića". Kolesar i Janjušević su posle optužbi o učešću u pranju novca tužili donedavnog guvernera Narodne banke Srbije Mlađana Dinkića, koji je te tvrdnje iznio u javnost i zatražili zbog povrede ugleda i časti nematerijalnu štetu u iznosu od 150. 000 evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: