Holkeri stigao na Kosovo, u petak u Beogradu

Izvor: B92

Sreda, 13.08.2003.

09:26

Default images

Novi šef UNMIK-a Hari Holkeri, koji je doputovao u sredu na Kosovo, sastao se sa komandantom KFOR-a italijanski generalom Fabiom Minijem sa kojim je razgovaro bududćoj saradnji. General Mini je, u izjavi novinarima posle tog susreta, rekao da je sa novim šefom UNMIK razgovarao o strategiji budućeg delovanja pripadnika mirovnih snaga i međunarodne civilne administracije, izjavio je Mini novinarima u Prištini. Holkeri se, takođe, sastao sa predstavnicima UNMIK-a, na čijem će se čelu nalaziti sledećih godinu dana. Novi šef UNMIK-a sutra će se sastati sa predsednikom Kosova Ibrahimom Rugovom, premijerom Bajramom Redžepijem, predsednikom Skupštine Kosova Nedžatom Dacijem, i članom predsedništva te skupštine Oliverom Ivanovićem.

Holkeri će u petak boraviti u Beogradu, gde će razgovarati sa najvišim državnim zvaničnicima. Nakon dvodnevne, prve posete Kosovu, Holkeri će u Beogradu razgovarati sa ministrom spoljnih poslova Srbije i Crne Gore Goranom Svilanovićem, premijerom Srbije Zoranom Živkovićem i potpredsednikom Vlade Srbije zaduženim za Kosovo Nebojšom Čovićem, potvrđeno je Beti u Ministarstvu spoljnih poslova SCG.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: