Nastavljena blokada šabačkog mosta

Izvor: B92

Sreda, 06.08.2003.

13:09

Default images
Proizvođači duvana iz Mačvanskog okruga potpuno su blokirali saobraćaj na šabačkom mostu preko Save u nameri da dobiju obećan novac za prošlogodišnji rod. Blokada se odnosi i na sanitetska vozila i vozila policije. Predsednik udruženja proizvođača duvana "Pocerina" Petar Lončar rekao je agenciji Beta da su se  na ovaj korak odlučili nakon neuspešnih pregovora sa ministrom poloprivrede Stojanom Jevtićem o načinu isplate 64 miliona dinara za rod predat prošle godine otkupljivačima "Duvanu" iz Ljubovije i "Bajinovcu" iz Bajine Bašte.

Sam ministar Jeftić za Radio Patak iz Valjeva, o pregovorima sa proizvođačima duvana kaže: "Dogovorio sam se sa duvandžijama samo da paze da ih ne bije milicija, da ne naprave neki eksces, inače nastojimo da im pomognemo da rešimo ovo pitanje, obezbedili smo premije za duvan, to je ono što država plaća, a ceo ovaj problem nije problem države, problem je između proizvođača duvana i prerađivača duvana, pre svega, Duvana iz Ljubovije. Ja sam preuzeo jednu neslavnu funkciju, da ovim seljacima pomognem jer su stavrno izigrani maksimalno. No, na tom putu mi se isprečilo mnogo toga što su ljudi iz Duvana iz Ljubovije zaradili pre toga, a to je loš imidž i nepovernje, njima niko ne veruje, ni banke, ni njihov dugogodišnji partner DIN iz Niša", rekao je Jeftić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: