Istražitelji iz Beograda se sastali sa Miloševićem

Izvor: B92

Sreda, 06.08.2003.

10:10

Default images

Portparol Haškog suda Džim Lendejl potvrdio je za B92 da su se istražitelji iz Beograda u sredu sastali sa Slobodanom Miloševićem u zatvoru u Ševeningenu. On nije želeo da precizira koliko je taj susret trajao. Lendejl je ponovio da Tribunal nema veze sa istragom o ubistvu Ivana Stambolića i zločinom na Ibarskoj magistrali, zbog koje istražne sudije iz beogradskog Okružnog suda borave u Hagu, navodeći da je uloga Haškog suda samo da omogući susret istražitelja sa Miloševićem. Prema nezvaničnim informacijama, glavno saslušanje Miloševića pomereno je za četvrtak, a njegovi pravni zastupnici, koji još nisu doputovali u Hag, nisu želeli da komentarišu dosadašnji tok istrage. Milošević je još u martu izjavio da ce pristati da bude saslušan samo ako ispitivanje bude javno, što su ovih dana ponovili i predstavnici SPS-a. Iz SRS-a je u međuvremenu potvrđeno da su istražitelji beogradskog Okružnog suda u ponedeljak i utorak u Hagu ispitali Vojislava Šešelja, povodom istrage o ubistvu Zorana Đinđića. Takođe je saopšteno da je celokupno saslušanje snimljeno je na audio i video kasetu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: