Šešelj saslušan, Milošević u sredu

Izvor: B92

Utorak, 05.08.2003.

17:02

Default images

Kao što je Radio B92 najavio, istražni sudija Okružnog suda u Beogradu ispitao je u utorak u Hagu Vojislava Šešelja u okviru istrage o ubistvu premijera Srbije Zorana Đinđića. Narednog dana planirano je da bude saslušan nekadašnji jugoslovenski i srpski predsednik Slobodan Milošević, i to povodom ubistva Ivana Stambolića i slučaja Ibarska magistrala, izjavio je za B92 ministar pravde u Vladi Srbije Vladan Batić. "Prema informacijama koje sam dobio od predsedednika Okružnog suda u Beogradu gospodina Radoslava Baćevića, istražne sudije posegnog odeljenja tog suda, koje se bavi organizovanim kriminalom, u Ševeningenu bi trebalo da saslušaju Slobodana Miloševića u vezi sa njegovim saznanjima o ubistvu Ivana Stambolića i Vojislava Šešelja, opet u vezi sa eventualnim saznanjima koje poseduje o ubistvu premijera Zorana Đinđića. Prema tim informacijama danas je istražni sudija Okružnog suda u Beogradu uzeo izjavu od gospodina Vojislava Šešelja, a sutra bi trebalo da bude saslušan Slobodan Milošević. Naravno, detalje istrage ne može niko otkrivati, pa ni same istražne sudije", rekao je Batić.

 Ipak ostaje sporno da li će Slobodan Milošević u sredu zaista biti saslušan. Naime, funkcioner SPS-a Zoran Anđelković izjavio je da će Milošević pristati da da samo javni iskaz, da bi građani, kako je rekao, mogli da čuju sva pitanja i odgovore, bez skraćivanja. Time je saslušanje dovedeno u pitanje jer zakon Srbije ne dozvoljava javno saslušanje u okviru istrage. Milosević, inače, ima pravo da se brani ćutanjem, sto je učinio i prošle godine, kada su  beogradski istražitelji u Hagu pokušali da ga ispitaju u sklopu istrage o finansijkim malverzacijama. Milošević je tada odbio da da izjavu, pa ga stražari iz zatvora u Ševeningenu nisu ni sproveli do sudnice Haškog tribunala, gde je saslušanje trebalo da bude obavljeno.

Član Uprave Udruženja za oslobođenje Slobodana Miloševića "Sloboda" Vladimir Kršljanin izjavio je u utorak uveče agenciji SRNA da je ubeđen da će Milošević sutra, prilikom saslušanja u Haškom tribunalu o ubistvu bivšeg predsednika Srbije Ivana Stambolića i slučaju Ibarska magistrala, ostati pri ranijem stavu da insistira na javnom ispitivanju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: