Izvor B92: Kolegijum Vlade o aktuelnim problemima

Izvor: B92, FoNet

Ponedeljak, 04.08.2003.

18:15

Default images

Kako je rečeno radiju B92, Kolegijum Vlade Srbije razmatrao je na sastanku u ponedeljak aktuelnu situaciju. Niko od članova Vlade Srbije, nije, medjutim, želeo da potvrdi, ali ni da demantuje da li je na tom sastanku bilo reči o aferi u kojoj je G17 plus optužio Vladine službenike Nemanju Kolesara i Zorana Janjuševića da su umešani u pranje novca.  Pojedini beogradski mediji pisali su, podsećamo,  da se premijerov kabinet sprema da smeni Kolesera i Janjuševića. Za sada nije potvrdjeno da li je o tome danas bilo reči. Članovi Vlade koje je Radio B92 kontaktira, kažu da je dogovor da se ništa sa danas održanog sastanka ne iznosi u javnost. S obzirom na to da kolegijum samo predloži, a Vlada Srbije donosi odluku o  smeni, više detalje, se očekuje posle redovne sednice republičke vlade koja bi trebalo da bude održana u četvrtak.

Premijer Zoran Živković obećao je na kolegijumu vlade da će se u narednih osam dana "osloboditi" savetnika Zorana Janjuševića i bivšeg šefa kabineta Nemanje Kolesara, koji su osumnjičeni za pranje novca, saznaje Balkan iz izvora bliskih vladi Srbije. Sa druge strane, Blic saznaje da se kolegijum vlade podelio i da je na kraju odluka prepuštena premijeru Živkoviću.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: