Nastavlja se silovit obračun na jednom mostu u Monroviji

Izvor: Beta, AFP

Nedelja, 03.08.2003.

11:12

Default images

Snažne borbe su nastavljene u subotu uveče na strateški važnom mostu u Monroviji, na Old Bridžu, jednom od dva mosta koji povezuju centar grada, bastion liberijskog predsednika Čarlsa Tejlora, sa četvrti Vaja Taun. Borbe teškim naoružanjem nisu prestajale čitavog dana, od kada su snage odane Tejloru u nedelju ujutro krenule u ofanzivu protiv pobunjenika iz organizacije Liberijci ujedinjeni za pomirenje i demokratiju (LURD). Vladine trupe su uspele da pređu i Old Bridž i Most Gejbrijel Džonson Taker i uđu u Vaja Taun, četvrt koju je LURD osvojio 19. jula. Predveče nije bilo moguće utvrditi da li su Tejlorove snage uspele da zadrže tu poziciju.Cilj vladinih snaga bio je da ponovo zauzmu Vaja Taun i izbiju na sever, gde su nameravale da zauzmu luku koju LURD kontroliše već duže od dve sedmice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: