Nastavljeni sukobi u Liberiji

Izvor: B92

Sreda, 30.07.2003.

12:57

Default images
U centru liberijske prestonice Monrovije u sredu su nastavljeni sukobi pobunjenika i Vladinih snaga, dok se očekuje dolazak zapadnoafričkih oficira u cilju priprema za razmeštanje mirovnih snaga, rekao je jedan Vladin zvaničnik. Pobunjenici "nastavljaju napade na naše položaje", rekao je agenciji Frans pres general Bendžamin Jiten i precizirao da se borbe vode oko dva mosta u Monroviji. Pobunjenici, koji su zauzeli gradsku luku, pokušavaju da osvoje mostove koji vode ka centru grada i sedištu predsednika Liberije Čarlsa Tejlora. Žestoke borbe su u toku i u Bušananu, lučkom gradu koji se nalazi na 100 kilometara istočno od Monrovije. Taj grad je od 28. jula pod kontrolom pobunjenika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: