U toku razgovori o vraćanju obeležja ASNOM-a u manastir

Izvor: Beta

Utorak, 29.07.2003.

17:51

Default images
Makedonski ministar kulture Blagoja Stefanovski potvrdio je u utorak da su u toku razgovori Beograda i Skoplja za vraćanje obeležja ASNOM-a na manastir Prohor Pčinjski u blizini granične linije sa srpske strane i dodao da očekuje da će dogovor biti postignut do sutra. "Pregovori za vraćanje spomen ploče još traju", rekao je Stefanovski i preneo očekivanje da će oni biti završeni do sutra.

Portparol makedonske vlade Sašo Čolakovski očekuje da će bez problema proći obeležavanje godišnjice zasedanja ASNOM-a, 2. avgusta 1944, kada su postavljeni temelji makedonske državnosti. "Imamo obećanje srpske vlade da će spomen ploča biti vraćena na konake manastira Prohor Pčinjski i da će državnoj delegaciji i svim dobronamernima biti omogućeno da dostojno odbeleže dan makedonske državnosti", kazao je Čolakovski novinarima. Vraćanje spomen ploče u manastir Prohor Pčinjski i izgradnju spomenika palim srpskim borcima iz Prvog svetskog rata na brdu Zebrnjak, kod Kumanova, dogovorili su nedavno srpski premijer Zoran Živković i šefica makedonske diplomatije Ilinka Mitreva za vreme njene posete Beogradu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: