Monroviji preti nestašica hrane

Izvor: SRNA

Ponedeljak, 28.07.2003.

09:01

Default images

Monroviji preti ozbiljna nestašica hrane ukoliko borbe koje već duže od nedelju dana traju između pobunjenika i Vladinih snaga ne prestanu odmah, upozorio je lokalni Crveni krst. Daniel Klark iz liberijskog Crvenog krsta upozorio je da su, bežeći od nasilja i pljački, poljoprivrednici odavno napustili Lofu, plodnu oblast iz koje dolazi najveći deo liberijske hrane. Raseljeni su, prema njegovim rečima, uvećali populaciju glavnog grada Monrovije sa 600.000 na više od milion. "Grad nije predviđen za toliko ljudi. Humanitarna situacija se pogoršava iz dana u dan, a hrane nemamo već dugo. Ne usuđujem se da pomislim šta će biti za nedelju dana", rekao je Klark.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: