Buš: Iračani sada znaju da Amerikanci žele slobodu u Iraku

Izvor: B92

Petak, 25.07.2003.

08:40

Default images

Smrt dva sina Sadama Huseina pokazala je Iračanima da Amerikanci žele slobodan Irak, izjavio je predsednik SAD Džordž Buš. "Irački narod je sada jasno uvideo rešenost SAD da obezbede slobodu i spreči da režim Sadama Huseina ikada ponovo bude uspostavljen", rekao je Buš. On je rekao da su sinovi Sadama Huseina bili "odgovorni za mučenja, sakaćenja i ubistva na stotine ljudi". "Naše hrabre trupe su i dalje izložene opasnosti u Iraku, jer i dalje ima onih koji mrze ideju o uspostavljanju slobodnog društva, koji ne mogu da podnesu slobodu i iz tog razloga su opasni. Ali mi ćemo pronaći teroriste i privesti ih pravdi", poručio je Buš.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: