Naoružana grupa na TV: Osvetićemo Sadamove sinove

Izvor: B92

Četvrtak, 24.07.2003.

18:43

Default images

Jedna naoružana grupa lojalna svrgnutom iračkom predsedniku Sadamu Huseinu, poručila je Amerikancima putem u četvrtak emitovanog video snimka, da će osvetiti Huseinove sinove Kusaja i Udaja. "Obećavamo ti, narode irački, da ćemo nastaviti džihad protiv nevernika. Ubistvo Udaja i Kusaja biće osvećeno", rekao je maskirani čovek, na snimku koji je emitovala arapska televizija Al Arabija. Maskirani čovek je kazao da pripada Huseinovoj miliciji Fedajin. Na snimku se videla grupa maskiranih osoba sa automatskim puškama, u sobi čiji su zidovi bili prekriveni slikama Huseina i njegovih sinova. "Ubistvo Udaja i Kusaja ne samo što neće smanjiti napade na Amerikance, već će ih povećati", izjavio je čovek koji je predstavljao grupu. Maskirane osobe su zapretile da će ubiti Iračane koji sarađuju sa američkim trupama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: