Ubijeni Sadamovi sinovi

Vašington --

Izvor: AP Svet
Podeli

Sinovi Sadama Huseina Udaj i Kusaj ubijeni su toko šestočasovne razmene vatre u utorak, kada su američke snage napale prethodno opkoljenu palatu u Mosulu, Iračkom gradu na severu Iraka, potvrdio je američki general Rikardo Sančez na konferenciji za novinare u Bagdadu, a prenosi AP. "Sigurni smo da su Udaj i Kusaj ubijeni u utorak tokom razmene vatre", rekao je general.

On je rekao novinarima da su vojnici 101. Padobranske divizije reagovali na informaciju jednog iračkog obavešatjnog izvora da se Sadamovi sinovi nalaze u palati. Kada su trupe prišle zgradi, iz nje je otvorena vatra iz pešadijskog naoružanja. "Osumnjičeni su se zabarikadirali unutar zgrade pružajući otpor", rekao je američki general. On je obećao da će dalji detalji biti predstavljeni u sredu.

"Tela su u takvom stanju da ih je moguće identifikovati", rekao je on. Identitet druge dvojce ubijenih tokom obračuna nije još uvek poznat, rekao je Sančez. Upitan šta je bio uzrok pucnjave koja se mogla čuti u Bagdadu oko 22 sata po lokalnom vremenu, Sančez je odgovorio da je razlog za to verovatno bilo slavlje građana nakon vesti da su Sadamovi sinovi ubijeni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.