Đelić: narednih dana utvrđivanje verodostojnosti dokumenata

Izvor: B92

Utorak, 22.07.2003.

17:30

Default images
Ministar finansija  Božidar Đelić izjavio je  u utorak da narednih dana treba da bude utvrđena verodostojnost dokumenata koje su predočili stranka G17 plus i službenici Vlade Srbije Zoran Janjušević i Nemanja Kolesar. Đelić je na konferenciji za novinare rekao da će Poreska uprava do kraja nedelje kontaktirati sa Janjuševićem i Kolesarom i od njih zatražiti određena objašnjenja: "Sve dok se ne dođe do tih dodatnih činjenica i u slučaju G17 kao i u slučaju Janjuševića i Kolesara, mi njima dugujemo privatno i niko ne može da licitira sa ugledom bilo koje ličnosti ili bilo koje institucije, sve dok se ne utvrdi verodostojnost nekih dokumenata. Dakle, sve dok traje postupak ne očekujte od mene ili od institucija kojima rukovodim, da vitlaju nekim papirima. To nije demokratija, to nije uređena država, to je haos. Neću odgovarati ni na kakva otvorena pisma koja pritiskaju institucije i traže od njih da rade van zakona", kazao je Đelić.

On je naveo da će i tužilac i policija i Komisija za sprečavanje pranja novca odraditi svoj posao, a predsednik Komisije Oliver Bogavac će stupiti u kontakt sa nadležnim službama u Mađarskoj i svetu, kako bi utvrdio istinitost tih dokumenta.

 Đelić je rekao da su Olivera Labus i Tanja Dinkić, koje su juče na pres-konferenciji prozvali Jašnjušević i Kolesar za zloupotrebu položja, radnice Ministarstva finansija koje rade kao savesni i čestiti profesionalci i istakao da je Olivera Labus odradila dobar posao na izradi zakona o osiguranju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: