Đelić: Udovički izvanredno rešenje za guvernera NBS

Izvor: B92

Ponedeljak, 21.07.2003.

18:08

Default images

Ministar finansija i ekonomije u Vladi Srbije Srbije Božidar Đelić izjavio je u ponedeljak da je Kori Udovički izvanredno rešenje za novog guvernera Narodne banke Srbije i da je predloženi sastav saveta NBS "prva liga". Đelić je novinarima u Skupštibni kazao da je Udovički doktorirala ekonomiju na jednom od tri najprestižnija univerziteta u svetu, da ima prvoklasno obrazovanje, a posle toga imala je i prvoklasno iskustvo punih sedam godina u srcu Međunarodnog monetarnog fonda i direktna iskustva u vođenju ekonomske poitike u našoj zemlji. "Treći, najvažniji razlog je što je ona karakter u smislu da je duboko čestita osoba i nikakve 'ajkule' neće moći da dođu do nje, niti će ulaziti u bilo kakve dilove. Ona će da brani ugled koji je stekla", istakao je Đelić.

Pored toga što je čestita, kako je rekao, ona je i "beskompomisna u branjenju svojih stavova i timski igrač, neko ko želi najbolje rešenje, a ne da ona ispadne najpametnija". "Siguran sam da će meseci i godine koje dolaze pokazati da možemo da budemo ponosni na prvu ženu guvernera NBS", kazao je ministar. Đelić je rekao da su predloženi članovi saveta NBS ljudi koji su kompetentni i neukaljani, koji nemaju konflikt interesa i nisu politički angažovani.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: