Mihajlović: Dinkićeve tvrdnje smešne

Izvor: B92

Petak, 11.07.2003.

14:53

Default images

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Dušan Mihajlović odbacio je optužbe koje mu je uputio guverner Narodne banke Srbije Mlađan Dinkić i negirao da je organizovana tajna večera u Rotari klubu, kojoj je navodno i on prisustvovao, a na kojoj je pripreman plan za rušenje Dinkića. " On nikada nije bio tema nikakve tajne večere u kojoj sam ja učestvovao", rekao je Mihajlović.

Ministar je kazao da je policija, tragajući za licima sa poternica, došla do podataka da deo kriminalnih grupa u Srbiji, koji se sklonio kod  "partnera u okruženju i regionu", planira da se vrati na "prazno tržište" u Beograd, ali je odbio da da preciznije informacije. "Tragajući intenzivno za licima sa poternice, ne samo iz 'Zemunskog klana', došli smo do saznanja i podataka da se deo njih sklonio kod svojih partnera i da uz njihovu podršku planira da se vrati, smatrajući da je sve ovo do sada bilo 'prvo poluvreme' i da će u 'drugom poluvremenu' moći da uzvrate. To je realna, stalna opasnost, sa kojom treba računati i sa kojom treba živeti. U tom smislu je moja želja da se to shvati, a ne da se iz moje izjave istrgne jedan citat i da se svi bavimo nagađanjima ko je taj političar i ko je taj visoki zvaničnik policije. Nisu oni lično meta, nego su odabrana meta, kako bi se postigli ciljevi svih terorista sveta", rekao je Mihajlović.

Povodom 13. godišnjice Liberala Srbije Mihajlović je rekao da će ta stranka nastaviti da bude "stabilan i odgovoran faktor" koalicije DOS i Vlade Srbije, odričući se uskostranačkih interesa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

22 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: