Ko će pre skupiti potpise za raspravu o Radiodifuznom savetu?

Izvor: B92

Nedelja, 06.07.2003.

16:56

Default images
Nakon zahteva Odbora Skupštine Srbije za kulturu i informisanje da se u parlament ponovo izjasni o trojici spornih kandidata za Radiodifuzni savet, ostalo je neizvesno koja će politička opcija prikupiti neophodne potpise za tu inicijativu. Naime, potpise za novu raspravu o Goranu Radenoviću, Vladimiru Cvetkoviću i Nenadu Cekiću prikupljaju i opozicija i vlast.

Predsednik Odbora za kulturu i informisanje Ivan Andrić rekao je Radiju B92 da očekuje da nakon sednice Skupštine, koja je u toku, bude zakazana nova na kojoj će biti rešeno i ovo sporno pitanje. "Tu postoji samo još jedna dilema, a to je čija će inicijativa dobiti dovoljan broj potpisa da se nađe na dnevnom redu, s obzirom da je vanredno zasedanje, potrebno je da trećina poslanika ili vlada zakažu sednicu sa dnevnim redom. Od toga zavisi kako će formalno glasiti inicijativa, ali u suštini će se voditi rasprava o tri člana Saveta oko kojih postoje sumnje i sigurno je da će ponovo doći do glasanja", kazao je Andrić.

 S druge strane i DSS ostaje pri istoj inicijativi i nastavlja da prikuplja potpise za vanrednu sednicu. Šef poslaničke grupe te stranke u parlamentu Dejan Mihajlov rekao je za B92 da bi sednica Skupštine trebalo da rezultira "ne raspravom o Zakonu, već raspravom o razrešenju spornih članova": "Jedino što plaši je da ovo ne bude još jedna od režija u kojoj će se samo pričati o uzrocima, a da se nećemo baviti posledicama. Mi od naše inicijative ne odustajemo, nego ćemo jednostavno sačekati da vidimo, a svakako ćemo insistirati i nastaviti sa skupljanjem potpisa za vanrednu sednicu, jer nama nije cilj da pričamo prazne priče, već da se bavimo suštinom stvari, a to je da se otkoči rad Saveta za radiodifuziju", kazao je Mihajlov.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: